Zondag en maandag
Door: eef
Blijf op de hoogte en volg Familie
15 Juli 2013 | Oostenrijk, Dellach im Drautal
We waren op tijd uit de veren, het was een koude nacht. Vanmorgen voor half elf in de auto gestapt en naar een dorpje in de buurt gereden. Daar de auto geparkeerd en te voet naar boven. Poeh, een zware klim naar boven maar het heette niet voor niks een panorama wanderweg. Als je naar beneden keek was het net een lapjesdeken. Mooi uitzicht. Onderweg kom je een aantal bakken tegen waar steenkoud stromend water uitkomt vanuit de bergen. Syl en ik hebben onderweg een watergevecht gehouden dus we moesten strontnat verder. Als je net als wij van lopen houdt kun je hier je hart ophalen. Eind van de middag nog een paar uurtjes aan het zwembad gelegen. Het was mega warm. Dus niks niet koken vandaag maar de mannen hebben patat met frikandellen opgehaald. En weer een nederlands jongetje erbij in ons straatje vandaag dus 4 heren in voetbaltenue vertrekken naar het voetbalveld vanavond en stoppen pas als ze de bal niet meer kunnen zien. Wij komen even supporten en drinken een bakkie koffie op het campingterras. De overbuurtjes komen terug van een uitstapje naar de gletsjer. Ze waren erg enthousiast, een uur hier vandaan, met de bergbahn (treintje) omhoog en dan nog een stuk met de gondel verder. Dan ben je 3400 meter hoog en er ligt veel sneeuw. Morgen is de laatste dag dat we aktief erop uit kunnen want dinsdag gaan we opruimen en zoveel mogelijk inpakken. Dus unaniem besloten om morgen naar de gletsjer te gaan. Het laatste dagje dat we erop uit kunnen in Oostenrijk. Maar eerlijk is eerlijk, als ik langer had kunnen blijven hadden we Kroatie geannuleerd en hier gebleven. Een prachtig land, mooie camping, vriendelijke mensen. Maar verlengen kon niet lang genoeg en Syl heeft enorm veel zin om naar campingpark Umag te gaan. Hopelijk komen we weer een terug, doen we een ander deel van Karinthie en Tirol.
Maandag, een dag met een sterretje.
Heel vroeg eruit, douchen, aankleden,wasje draaien en om 10 uur zaten we in de auto naar de Mölltaler gletcher. Een uur rijden, stijgen als een malle. Als we er zijn, zijn we blij dat we truien mee hebben, heb zelfs de lange broek aan en dat is geen overbodige luxe zo hoog. We gaan met een treintje steil omhoog door de berg. Dan uit de trein en in een gondel, ojo, wat gaan we hoog!! Als we uitstappen zijn we onder de indruk van wat we zien. Zoveel sneeuw, echt prachtig, de bergen liggen nog vol. Er wordt zelfs geskied en gesnowboard. We zitten een dikke 3000 meter hoog, en koud dat het is, al schijnt de zon. We hebben hier rondgelopen en overal waar je kijkt ben je onder de indruk van wat je ziet. Syl en Ed hebben de korte broek nog aan,brrr. Even een latte machiatto en koffie gedronken op het panoramaterras, wat mooi! Zo gek idee dat het op de camping 27 graden is en je lekker kunt zwemmen. Wat is dit de moeite waard, mooier dan wat we tot nu toe in de bergen hebben gezien! Dit kun je niet beschrijven, zelfs de foto's vertellen niet het gevoel wat je hebt als je daar rond loopt. Je bent zo nietig tussen die grote bergen, de sneeuw, het blauwgroene meer met ijsschotsen, je wordt overdonderd door de natuur! Daar sta je dan bij een drie meter hoge sneeuwmuur midden in de zomer. We moesten een fotootje maken van nederlanders die hier vorig jaar ook waren en toen lag er niks geen sneeuw. Dus ook voor oostenrijkse begrippen is skieen redelijk uniek rond deze tijd. Wat was dit een mooie dag, het was de rit van een dik uur zeker waard, volgens Syl gaat het mooier niet worden deze vakantie. Denk dat hij gelijk krijgt. Hoop dat de foto's het beter over kunnen brengen dan ik. Eind van de middag weer op de camping, Syl gaat nog lekker een uur zwemmen met Raffi. Hij is bekaf, van de hele dag buiten maar er moet zo weer gevoetbald worden. Dit was de laatste aktieve dag hier, morgen gaan we zoveel mogelijk opruimen en inpakken om woensdagmorgen op tijd naar Umag, Kroatie te vertrekken. Ik zal het hier missen, denk dat we Oostenrijk weer een aan gaan doen, Karinthie of Tirol, er zijn hier legio mogelijkheden voor mensen die houden van een beetje aktie in de vakantie. Voor raften hebben we geen tijd meer. Dit was naast de camping, de rivier de Drau af. Maar dat blijft op het lijstje staan voor de volgende oostenrijkvakantie.
15 Juli 2013 - 20:46
Erna:
Ik kan jammer genoeg jullie foto's niet zien als ik op foto's klik staat er dat er geen foto's beschikbaar zijn. nou ja dan doe ik het alleen met de verhalen zo te horen hebben jullie een super mooie tijd en woensdag weer verder. Geniet er nog maar lekker van wij werken nog een poosje door :( haha. Groetjes uit Steenwijk -
16 Juli 2013 - 11:16
Mam:
wat geweldig Eef,we genieten van je berichten,en hebben zo ook een b,tje vakantie in oostenrijk.Liefs en een knuffel XXXX