Vrijdag en zaterdag
Door: Eef
Blijf op de hoogte en volg Familie
13 Juli 2013 | Oostenrijk, Dellach im Drautal
Vrijdag
Vandaag hebben Ed en ik spierpijn van gisteren, Syl heeft nergens last van. Syl wil graag een campingdag inlassen dus dat hebben we gedaan. Hij maakte alleen een tentstop om wat te eten en te drinken en de rest van de dag met Rafi, het vriendje van gisteren doorgebracht. Zwemmen, tafeltenissen, voetballen, weer zwemmen. Ook Ed en ik lekker een dagje aan het zwembad doorgebracht. Na het eten gaat Syl voetballen. Op de camping komen lange tafels met banken te voorschijn en er is oostenrijkse muziek, allemaal lui in klederdracht. Grote pinten bier en braadworsten....jahoorja echtwaar. Wij gaan later op de avond naar het voetbalveld en er beginnen wat oudere mensen met ons te praten. Het zijn nederlanders, lees friezen, die naar Oostenrijk zijn geemigreerd 8 jaar geleden. De man komt uit Heerenveen en nadat we hun verhaal hebben gehoord hoe ze hier verzeild zijn geraakt, vroeg hij hoe ik heette.....de Zwart, van dominee de Zwart? Jahoor, oorspronkelijk kwam hij uit Luinjeberd. Hij kende mijn ome Niek, ze konden mijn oma de Zwart prachtig omschrijven...met die mooie hoedjes op....en ze kenden mijn oom Tjeerd erg goed uit hun tijd in Beetsterzwaag. Ze waren zowaar bevriend en kwamen wel bij elkaar over de vloer. Heel grappig om te horen dat ze via radio Fryslan wisten dat de schilderijen van de vader van Tjeerd nu in het museum geexposeerd worden. Willem van Althuis had hem zelfs ooit een schilderij aangeboden die hij niet heeft aangenomen, de domoor. Met stijgende verbazing hoorden ze dat ik daar ben geweest. Ja, de man kende de hele familie. En na al die jaren Oostenrijk duidelijk te horen dat het nog steeds friezen zijn. Een leuke ontmoeting in Dellach am Drautal op deze vrijdagavond. Net berichtje gehad van Hans uut Steenwiek, die wist dat we hier stonden en wilde ook een paar dagen komen maar toen ze hier aankwamen was alles vol dus die is in de omgeving op een camping beland. Nou, een lazy dagje voor ons met een grappig staartje. Oja pap, die man heette Ljibbe, ofzo! Ben benieuwd of je hem kent, hij kende jullie wel allemaal.
Zaterdag.
Op tijd de tent uit gebrand. Douchen,aankleden,ontbijten en vandaag gaan we naar Lienz. Heel mooi stadje. Rondom het oude stadcentrum bergen met her en der nog sneeuw op de toppen. Ik denk dat het hier ' s winters ook erg mooi is als alles wit is. Zoals de fries gisteren al vertelde; het is een subtropisch stadje, het heet dan ook de zonnestad en er groeien cactussen en palmbomen. Het ligt tegen de italiaanse dolomieten. Mooi winkelcentrum, met moderne winkels maar ook allemaal oude ambachten zoals glasblazers en houtbewerkers. Lekker koffie gedronken op het terras bij Illy. Altijd en overal lekker. Tussen de middag in Lienz wat gegeten, Ed gaat natuurlijk voor de traditionele braadworst, brrr, hij liever dan ik. Als we op de camping zijn, springt Syl gelijk in z'n zwembroek en gaat naar het zwembad. Ondertussen gaat het regenen maar de zon schijnt ook nog steeds, het is nog steeds warm dus Syl blijft in het zwembad. Vanavond bakt de keukenprins buiten pannekoeken! Syl gaat voetballen met zn voetbalvrienden 's avonds en Ed en ik maken een wandeling in de buurt van het dorp Dellach, net naast de camping. Morgen alweer zondag, er staat weer een wandeldag op het programma, een flinke wandeling, wandelschoenen aan, fototoestel mee, de tas met rantsoen gevuld en goan!!!
13 Juli 2013 - 23:14
Denise-de-leukste-zus-die-er-is!:
Wat leuk! Dat kun je toch niet bedenken! Heel apart weer. Maar goed om te lezen dat jullie het fijn hebben daar en Syl heerlijk aan het spelen is. Kannie wachten om je meloenen te bewonderen! Nou, veul plezier daar samen! Dikke kus van je leukste zus!
14 Juli 2013 - 00:27
Mam:
Ja ik ben ook heel benieuwd naar je meloenen.Pap vraagt hoe die Ljibbe van achteren heet :)Wat leuk he zomaar mensen ontmoeten die famile dn weer kent.Dikke kus van je leukste moeder :)