elba
Blijf op de hoogte en volg Familie
11 Augustus 2012 | Zwitserland, Susten
Wat een topdag vandaag, eerlijk is eerlijk, we vonden Zwitserland zo mooi, de natuur, lekker aktief er op uit, en dan is Toscane natuurlijk echt iets anders. We vonden de steden die we gezien hebben echt mooi maar we zijn geen mensen om alleen maar stadjes te bezoeken. Liever aktief en de natuur in. Toscane is wel een beetje bergachtig maar erg droog. Dus we hebben overwogen om nog een stad te gaan bezoeken of naar Elba te gaan en dat laatste hebben we vandaag gedaan. En wat was het de moeite waard. Vanmorgen om half tien al met auto en al op de boot. In een uur vaar je dan naar Elba. Dan kom je gelijk in havenstad Portoferraio. Hier heeft Napoleon in ballingschap gezeten. In de haven liggen de luxe jachten, nog groter dan we aan de Cote d’Azur hebben gezien. De oude stad is alsof je in een andere tijd komt, zo mooi. Hier koffie en een ontbijtje genomen buiten op een terrasje. Dan naar porto Azzuro, wow, dit was net een klein paradijs, hier hebben we een paar uur doorgebracht, heerlijk aan het strand gelegen en gezwommen in de zee, zo helder en schoon. Dan naar Capoliveri, een stadje op een berg, zo’n mooie route, bij elke bocht wil je de auto wel neer zetten vanwege het mooie uitzicht op de mooie baaitjes. Er zijn wel 77 mooie kleine baaitjes op Elba waar je heerlijk kunt zwemmen en prachtig uitzicht hebt op de bergen. Tuurlijk even ergens eten tussen de middag, een vreemd soort tosti, maar was lekker. Dan naar Marina di Campo, hier heen op aanraden van Mischa die hier ook geweest is een paar jaar terug. Superleuk stadje, waar Davey slippers en een hoedje heeft gescoord in het stadje. Langs het strand even een koffiestop gemaakt, het strand op en dan echt weer op naar Portoferraio. Natuurlijk hebben we nog maar een paar plaatsen gezien van Elba, maar de tocht van plek naar plek was al adembenemend mooi. Voor ons is Toscane mooi, maar eenmalig, maar Elba is toch zo mooi, daar zouden we graag nog een keer terug komen om het eiland helemaal te ontdekken. Er is zoveel te doen en te zien als je een beetje aktief bezig wilt zijn, maar ook als je van relaxen op bounty-strandjes houdt! In Italie vonden we dit toch echt het mooiste wat we gedaan hebben!!! Vanavond om half tien weer terug in Piombino met de boot en daar nog gezellig gegeten met zijn vieren. Echt een hele leuke dag gehad, Elba is zeer de moeite waard