De eerste dagen - Reisverslag uit Susten, Zwitserland van Familie Hoonaard - WaarBenJij.nu De eerste dagen - Reisverslag uit Susten, Zwitserland van Familie Hoonaard - WaarBenJij.nu

De eerste dagen

Blijf op de hoogte en volg Familie

29 Juli 2012 | Zwitserland, Susten

Vrijdagmorgen om kwart over 7 vertrokken van huis en na een voorspoedige rit stonden we om half 4 ’s middags in Basel, Zwitserland op een stadscamping. Onze tentjes stonden zo en dan naar Basel om een hapje te eten. Wat mooi is aan de Rijn in Basel is dat je daar je kleding en kostbaarheden in een waterdichte tas kan doen en je dan van de ene brug met de stroom mee kan laten nemen naar de brug verderop. De rivier ligt dan ook vol met mensen met gekleurde tasjes. Mooie stad, erg druk en het was erg warm. Nog lang buiten kunnen zitten, lekker primitief op onze matjes onder de sterrenhemel en Syl zegt wel heel vaak hoe gezellig hij dit vind. ’s Nachts heeft het flink geregend dus ’s morgens de tentjes nat opgepakt en om 10 uur op weg naar Susten. Het is zo mooi onderweg; de bergen met sneeuw, de mooie zwitserse vakwerkhuizen met geraniums. Bij het meer van Geneve even gestopt, wat een uitzicht over het meer met op de achtergrond de bergen!! Hier hebben we ook een keer gekampeerd, 10 jaar geleden, ik was zwanger van Sylvano (toen was onze Sien er ook bij.) Om half 2 waren we al op Bella Tola in Susten, een camping gelegen tussen de bergen. Vandaag wat bewolking en zo nu en dan een buitje, hier waren ze blij want het is hier afgelopen tijd erg warm geweest. Vanavond een wandeling gemaakt vanaf de camping naar de hangbrug, die hangt tussen de bergen, hij wiebelt aardig mee als je de overkant wil halen, maar natuurlijk wel gedaan. Mooi stukje gelopen, onderweg overal watervalletjes met kristalhelder water uit de bergen. Terug op de camping wilde Syl nog graag zwemmen dus die lag om half tien nog in het zwembad terwijl het al schemerig werd.
Zondag (29-07) zijn we naar de grand st Bernard geweest, wat is het een prachtige route; al slingerend de berg op en dan beland je bovenaan de st Bernard, 2473 m hoog. Aan de ene kant van het meer zit je in Zwitserland en aan de andere kant van het meer zit je in Italie, dit hebben we natuurlijk even gelopen, langs een kleine douanepost. Daar naar de sneeuw geklommen, helemaal leuk natuurlijk, Syl kon sneeuwballen gooien met de korte broek aan in de zon, wat een belevenis vond hij dat! Dan een beetje klimmen en klauteren weer terug naar het zwitserse deel. Overal stroomt water uit de rotsen vanuit de bergen, steenkoud, dit is smeltwater van de sneeuw wat nog boven op de toppen ligt. Leuk om te vertellen dat het de 3e keer is dat wij hier zijn, 12 jaar geleden, toen had Mischa de leeftijd van Syl en de laatste keer was 10 jaar geleden en had Davey de leeftijd van Syl. Eind van de middag was het warm op de camping dus we gaan verkoeling zoeken in het zwembad, daar is live muziek, het is een gezellige camping.

• 29 Juli 2012 - 22:16

Mam:

Wat een mooi land he Zwitserland met de hoge bergen en het mooie water.nog nooit geweest maar wel gehoord dat het een schoon land is.jullie genieten lekker,mooi zo.daar is vakantie ook voor,weer mooie herinneringen.Liefs en groetjes van Pap en Mam xxxx

• 29 Juli 2012 - 22:41

29 7 2012:

Hey leaferds

Klinkt erg goed,,geweldig zeg!!!! Geniet ze:) dikke tuterdetuut..AN,HD