Eerste dagen Marmaris - Reisverslag uit Steenwijk, Nederland van Familie Hoonaard - WaarBenJij.nu Eerste dagen Marmaris - Reisverslag uit Steenwijk, Nederland van Familie Hoonaard - WaarBenJij.nu

Eerste dagen Marmaris

Door: E. vd Hoonaard

Blijf op de hoogte en volg Familie

06 Augustus 2011 | Nederland, Steenwijk

4 augustus.
De eerste dag in Marmaris is al weer om. Op het vliegveld Eindhoven uitgezwaaid door oma Geke en opa Leen, Patrick en Miranda en de kids, beiden toevallig in de buurt van het vliegveld op vakantie. De vliegreis verliep voorspoedig, het was maar 3 uur en een kwartier vliegen. Syl en ik (Eef) vonden het opstijgen, de turbulentie en het dalen niet echt leuk, maar ons kun je niet rekenen, het was onze eerste keer met het vliegtuig. Toen nog anderhalf uur in de bus door de bergen, warm en een dodenrit , nergens afrastering ,je kon elkaar amper passeren en de chauffeur reed als een malle. Syl scheet 7 kleuren, maar uiteindelijk belanden we in hotel Cosmopolitan resort om een uur of 12 vannacht, een uurtje later als in Nederland. Even wennen aan de warmte want in Nederland hebben we amper zomer gehad, lekker even op het balkon gezeten en pas om kwart over 2 duiken we erin. Heerlijk geslapen en vanmorgen konden we aanschuiven aan een super uitgebreid ontbijtbuffet. Dave riep dus al vroeg; dat hele kamperen hoeft voor mij niet meer, haha. Vandaag een dagje bijkomen, Om 10 uur lag Sylvano als 1 van de eersten in het zwembad van het hotel, en om half 7 ‘s avonds ging hij als laatste eruit, heerlijk wat geluierd, zwemmen, zonnen, spelletjes doen en nu ondertussen klaar om een hapje te gaan eten, een prima begin hier in Turkye, mooi hotel met fitnessruimte,sauna,jacuzzi,turkse stoombaden,2 buitenzwembaden met glijbaden,heerlijke ligbedden met matrassen, gezellige loungesetjes…prima eerste indruk, lijkt ons goed toeven hier de komende weken. ’s Avonds aangeschoven aan een heerlijk buffet ,helemaal fout dit, zo komen we tonnetje rond terug. Tegen negen uur is het hier al donker, wij gaan om alle calorieen te verbranden, te voet naar Marmaris ,leuke info opgehaald voor dingen die we hier willen gaan doen en bekijken. De boulevard over geslenterd en de bazaar…de heren kunnen hun lol niet op. Overal word je aangeklampt, ik denk dat je dat na een paar weken flink zat bent.
5 en 6 augustus
Na het ontbijt gaan Syl en ik naar het zwembad, Ed en Davey gaan los in de fitnessruimte,nog met zn allen gezwommen en dan met de dolmus naar Marmaris-beach, het zeewater was heerlijk, en schoon, je zag de vissen langs je zwemmen. Deze dagen veel aan het zwembad gezeten, heerlijk verkoelend. Het ontbijt- en warmbuffet is echt super, dit is best wel eens lekker, gewoon aanschuiven, gezellig sfeertje; ’s avonds als het gaat schemeren lekker buiten eten, alles mooi verlicht en de turkse mensen zijn gezellig en gastvrij en behulpzaam, ook op straat. De kamers worden schoongehouden, tot aan de afwas aan toe. ’s Avonds kun je heerlijk lang buiten zitten op de loungestetjes die overal staan. Maar omdat we niet alleen zijn gekomen om te zwemmen en te zonnen gaan we vanavond na het eten,(dan is het al donker) naar Marmaris en boeken we voor morgen een jeepsafari het binnenland in.

• 06 Augustus 2011 - 16:10

Mam:

heerlijk zeg als ik dit zo lees.geniet er maar lekker van.groetjes aan je mannen.

• 06 Augustus 2011 - 20:20

Denise:

Hey! Leuk om even te lezen hoe jullie het vinden daar.We moesten lachen om Davey z'n reactie,haha,herkenbaar,want het is wel heerlijk dat buffetten.En geeft ook een stukje rust,want je hoeft niet over de boodschapjes of waar uit eten na te denken...Nog veel plezier!